Izvor:
22.05.2019 u 10:05
0

Danica Grujičić , v.d. direktorka Instituta za onkologiju bila je gošća jutarnjeg programa Happy televizije i u razgovoru sa voditeljima, Katarinom Koršom i Milomirom Marićem, odgovarala na pitanja koja su aktuelna i koje najviše interesuju građane Srbije.

Na samom početku, doktorka Grujičić je iznela probleme koji postoje na onkologiji i neurohirurgiji a među kojima su dva najalarmantnija. Prvi problem su dugačke liste čekanja. Zbog toga se u najpre primaju pacijenti za koje je ustanovljeno da imaju maligni tumor i oni imaju prvenstvo nad pacijentima za koje tek treba biopsijom utvrditi da li je bolest benignog ili malignog karaktera. Imala je i dobru vest za sve one koji su na listi čekanja:

– Meni se javio jutros profesor Vladimir Đukić, moj kolega i profesor Dragan Radovanović iz bolnice "Dragiša Mišović". Tamo postoje dva potpuno obučena hirurga koja su radili na institutu za onkologiju i radiologiju i koji rade po onim onkološkim principima po kojima treba da rade i oni su se ponudili da nam skrate tu listu čekanja koji je sjajan, kolegijalan gest i može da posluži kao primer. Oni imaju mogućnost, imaju salu a naše sale su prilično pretrpane. Tako da očekujem da će da se skrati bar za ove žene gde očekujemo da će biti benigno.

Drugi veliki problem kako je napomenula doktorka je radijaciona onkologija, odnosno aparati koji su potrebni:

– Nešto može da preuzme X nož koji je nabavljen u kliničkom centru i profesorka Vesna Plašinac će biti ta koja će proceniti šta može otići kod nas na X nož- rekla je doktorka i dodala:

– Evo danas sam saznala od minnistra za

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter