Izvor:
10.01.2018 u 00:33
0

DANAS U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Kultura je nešto što treba da delimo, nasleđe koje pripada svima!

U današnjoj emisji "POSLE RUČKA" govorili smo o srpskoj baštini i onome što svetu ostavljamo u amanet.

Kultura je nešto što treba da delimo, nasleđe koje pripada svima. Što više ljudi neki element prisvoji, to je on vredniji. Tako recimo srpske narodne igre, poput kola, itekako se poštuju i igraju u Japanu.

Međutim priča u Srbiji spuštena je na mnogo ispod nivoa. – kažu naši gosti, Vlada Denić (direktor ansambla "Kolo"), Bora Drljača (pevač), Vesna Dušković (Etnografski muzej) i Nebojša Glišić (arhitekta).

Prekretnica u srpskoj kulturi definitivno je Drugi svetski rat. Način života pre toga bio je drugačiji, a posle Drugog svetskog rata, mnogi su želeli da dođu u Beograd. Novi Beograd je primer kako je jedan grad mogao da ispadne dobar, a nije.

Tradicija je nešto što mora da se čuva. Postavlja se i pitanje šta ćemo mi to da stvorimo i prenesemo u budućnosti? – Vrlo je važno da mi sami posmatramo i stvaramo – složili su se naši gosti.

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter