Izvor:
18.09.2016 u 12:51
0

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rođen je najpoznatiji srpski vojnopolitički komentator! (VIDEO)

Na današnji dan 1950. godine u Karlovcu rođen je Miroslav LAzanski, srpski pisac, novinar i vojnopolitički komentator.

Njegov otac Vladimir (preminuo 2005. godine), bio je poreklom Slovenac, a u Beogradu je završio 66. klasu Vojne akademije. Tetka našeg čuvenog komentatora, Biljana Plavšić, bila je predsednik Republike Srpske. Stric i deda Miroslava Lazanskog ubijeni su u logoru Jasenovac.

Lazanski je osnovnu školu završio u rodnom Karlovcu, srednju školu u Trebinju, a u Zagrebu je završio pravni fakultet. Tamo je pisao za listove Polet, Vjesnik, Danas i Start. U Beograd prelazi u februaru 1991. godine i počinje da piše za dnevni list Politika, a potom i za Politiku Ekspres, NIN, Večernje novosti… Autor je sedam knjiga i desetak televizijskih serijala.

Miroslav Lazanski izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, Libiji, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, kao i za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Metohiji… Intervjuisao je mnoge važne ličnosti iz oblasti geopolitike i vojne politike, komandante, ministre odbrane i načelnike generalštaba raznih vojski širom sveta, a za seriju reportaža iz Libije 2011. godine dobio je Gran pri "Zlatna Nika".

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije:

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter