Izvor:
12.09.2016 u 13:03
0

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rođen je SRPSKI ministar koji je nosio titulu NAJBOLJEG NA SVETU! (VIDEO)

Na današnji dan 1982. godine u Beogradu je rođen Vanja (na rođenju Franjo) Udovičić, bivši srpski vaterpolista, diplomirani inženjer organizacionih nauka i trenutni ministar sporta u Vladi Srbije. Otac Davor je italijansko-hrvatskog porekla, poreklom iz Istre, a majka Vanje Udovičića je Srpkinja. Po razvodu roditelja ostao je da živi sa majkom u Beogradu, a otac je otišao u Istru. Ime je promenio u Vanja u svojoj 15. godini. Pošto mu je deda po ocu bio Italijan, Udovičić poseduje i italijansko državljanstvo.

Svoju vaterpolo karijeru počeo je u beogradskom Partizanu, da bi je nastavio u Jadranu iz Herceg Novog, pa u italijanskom Pro Reku. Igrao je u zagrebačkom klubu Mladost, a karijeru je završio u Radničkom iz Kragujevca.

Nizao je uspehe sa reprezentacijom: osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, dok je 2008. godine u Pekingu, kao i na Svetskom prvenstvu u vaterpolu (2005.) osvojio bronzanu medalju, Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine,

Proglašen je za najboljeg igrača sveta 2010. godine po izboru FINE i LEN magazina, a od Sportskog saveza Srbije primio je "majsku nagradu".

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu Jutarnjeg programa Happy televizije:

HappyTv.rs
Foto: Twitter/geraldsaunders

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter