Izvor: BSC happy portal
06.03.2023 u 21:45
1

PETAR MILUTINOVIĆ U „ĆIRILICI“: „Dešavaju se događaji sa veoma malim stepenom verovatnoće i to se stručno zove „teorija crnog labuda“

Široki auditorijum večeras je uz emisiju "Ćirilica" koje se uživo emituje na Hepi televiziji.

Večerašnja kultna emisija „Ćirilica“ autora i novinara Milomira Marića okupila je široki auditorijum koje je želeo da čuje sve o tematici simboličnog naziva „Velika igra Srbije“, a nju su analizirali i apsolvirali uvaženi stručnjaci Nemanja Dević, Miroslav Šolević, Petar Milutinović, Siniša Ljepojević i Miroslav Stojanović.

POČELA JE „ĆIRILICA“! Čuveni autor Milomir Marić razgovara sa vrsnim stručnjacima o krucijalnim političkim tematikama!

Petar Milutinović sa „Instituta za evropske studije“ koji je dočarao šta je zapravo rezultat rata u Ukrajini jer je po svemu sudeći pala gvozdena zavesa posred Ukrajine ili po jednoj ili drugoj granici, a mi smo s druge strane te zavese.

  • Gvozdena zavesa je pala na čitavu Evropu. U ovom slučaju radi se o jednom klasičnom geopolitičkom sukobu SAD – a prema Ruskoj Federaciji, ali i SAD – a prema Kini. 2022. godina je takozvana „annus mirabilis“, ta čudesna godina kao što je bila 1989. godina sa padom Berlinskog zida, i ona je u potpunosti dalje preusmerila tokove događaja na jedan drugačiji način, koji je bio i najmanje očekivan. Krenuli su da se dešavaju događaji sa veoma malim stepenom verovatnoće i to se stručno zove „teorija crnog labuda“, to je plasirao jedan američki ekonomista – Nikola Staleb, istakao je značaj tih događaja sa malim stepenom verovatnoće koje niko ne može da predvidi, a koji imaju enormne, globalne posledice po ekonomske, političke i društvene tokove. Takav jedan događaj je bio i pobeda Donalda Trampa, 2016. godine na predsedničkim izborima i sada ovaj rat u Ukrajini, kao i konfrontacija između SAD – a i Kine, po pitanju novonastalih tehnologija, čipova, to suzbijanje SAD – a u smislu da se zabranjuje izvoz tehnologije u Kinu, da se opstruiraju druge zemlje, da izvoze sirovine u Kinu, zapravo su dalje uslovile nove geopolitičke tokove, tu se sada postavlja jedno veoma legitimo pitanje – „Gde je tu običan čovek?“. Imaćemo sve više sukoba vrednosti i interesa, što ovaj sukob u Ukrajini i predstavlja. To nije sukob u vezi sa teritorijom, nego oko ideja i vrednosti u onom klasičnom smislu. Ti konflikti će se i dalje produbljivati u raznim kriznim žarištima – objasnio je između ostalog Milutinović na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PETAR MILUTINOVIĆ U „ĆIRILICI“: „Dešavaju se događaji sa veoma malim stepenom verovatnoće i to se stručno zove „teorija crnog labuda“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter