Izvor: BSC happy portal
06.03.2023 u 21:21
0

MIROSLAV ŠOLEVIĆ U „ĆIRILICI“: „Prvi smo koji su u komunističkoj crvenoj boji izveli jednu revoluciju, kako je komunisti zovu- kontrarevoluciju!“

Široki auditorijum večeras je uz emisiju "Ćirilica" koje se uživo emituje na Hepi televiziji.

Večerašnja kultna emisija „Ćirilica“ autora i novinara Milomira Marića okupila je široki auditorijum koje je želeo da čuje sve o tematici simboličnog naziva „Velika igra Srbije“, a nju su analizirali i apsolvirali uvaženi stručnjaci Nemanja Dević, Miroslav Šolević, Petar Milutinović, Siniša Ljepojević i Miroslav Stojanović.

POČELA JE „ĆIRILICA“! Čuveni autor Milomir Marić razgovara sa vrsnim stručnjacima o krucijalnim političkim tematikama!

Krucijalne tematike prvi je analizirao Miroslav Šolević nekadašnji lider srpskog  pokreta otpora sa Kosova s kraja osamdesetih godina prošlog veka koji je gledaoce prikovao za male ekrane svojim naratorskim sposobnostima i evociranjem uspomena ozbiljnim situacijama i dešavanjima kojima je svedočio.

  • U komunističkoj državi da neko organizuje u suštini antikomunističke demonstracije i da mu bude uhapšen samo jedan čovek, to je Kosta Bulatović kog smo nasilno izveli iz zatvora. To je bio veliki podvig, mi smo prvi koji su u komunističkoj crvenoj boji izveli jednu revoluciju kako je komunisti zovu kontrarevoluciju, prvi smo pokazali narodu šta sve može da se radi, 1986. smo nasilno ušli u Skupštinu. Bio sam vođa i ponosim se time, što sam uspeo iako ne sam, već sa celim timom. Kosovo polje je imalo dve mesne zajednice, šesnaestu i sedamnaestu. U šesnaestoj su bili naseljeni Crnogorci, Bosanci i ovi drugi, sve Srbi naravno, ali imaju neke druge odrednice. A u sedamnaestoj su bili starosedeoci. Sada su tamo samo Šiptari, Albanaca nema. Bila su dva eskpresna voza, sad nema ni nijednog. Šiptari su izuzetno dobar i čestit narod, među njima nije bilo nijednog koji nije voleo Jugoslaviju, sem onih koje su Englezi platili, imali su mišljenje koje je veoma zeleno jer je plaćeno u dolarima. I dan danas imam Šiptare koje mogu da pozovem, bio sam na Kosovu sad uoči Nove godine, video sam se sa više od 20 Šiptara. Svi oni plaču za Jugoslavijom. Ako su odande otišli prošle godine njih pedeset hiljada, za ovih dvaeset godina je išlo po njih dvadeset hiljada, otišli su preko u Švajcarku, Nemačku, razbežali su se. Videli su da im je NATO napravio veliku nesreću, a u početku je izgledalo da je nama, sad se klatno okreće na drugu stranu i neseću će oni da dožive – rekao je između ostalog Šolević na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter