Izvor:
23.11.2018 u 14:55
0

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Više sredstava za osobe sa invaliditetom u narednoj godini! (VIDEO)

U jurarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" gost je bio Zoran Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar je prisustvovao je 8. Izbornoj Skupštini Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) gde je istakao da je za sledeću godinu obezbeđeno dodatnih 50 miliona dinara za konkurse za udruženja osoba sa invaliditetom.

Jedan od glavnih zadataka neše Vlade jeste briga o svim našim građanima. Glavni moto našeg rada je društveno odgovorna država koja brine o svojim građanima u kojoj su svi građani jednaki po svojim pravima i mi želimo da to ne samo bude kao do sada u nekom ranijem periodu, da se samo pričalo o tome, da ne bude mrtvo slovo na papru nego da svojim delima pokažemo. Mislim da smo kao Vlada dosta toga radili od 2014. godine i želimo to građanima da pokažemo. Nismo mi na kraju tog puta, ali smo daleko odmakli i mislim da sada kada pričamo o tome i kada ljudi vide, a videće iz ove medijske kampanje, koliko toga činimo i koliko toga ćemo još da činimo za naše građane – istakao je ministar Zoran Đorđević.

Takođe, rekao je da je usvojenim Predlogom budžeta za 2019. godinu planirano i povećanje za 12, 5 odsto u odnosu na budžet za 2018. godinu.

Ðorđević rekao je da je Ministarstvo u oblasti zaštite i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom postiglo do sada odlične rezultate i da veruje da će se uspešna saradnja sa NOOIS-om, nastaviti.

Dodelom sredstava, preko Programskog konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2018. godini, koji smo uspeli da uskladimo sa donošenjem Zakona o budžetu, omogućili smo nesmetan rad 35 saveza i 543 lokalne organizacije, kao i kontinuirano sprovođenje različitih aktivnosti usmerenih ka unapređenju položaja osoba sa invaliditetom. – naglasio je Ðorđević i dodao da su osobe sa invaliditetom dobri radnici i da svakom polsu prilaze predano i odgovorno.

Ministar je rekao da Vlada Republike Srbije teži da stvori moderno društvo u kom neće postojati nijedan oblik diskriminacije i istakao da resorno Ministarstvo osobe sa invaliditetom posmatra kao ravnopravne članove društva, a njihov položaj kao pitanje ljudskih prava, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: Tanjug/Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter