Izvor:
01.10.2019 u 00:52
0

PULMOLOG BRANIMIR NESTOROVIĆ O ZNAČAJU NIVOA GVOŽĐA U KRVI: Opsesivno proveravanje krvne slike vas može pretvoriti u hipohondera! (VIDEO)

Govoreći na temu značaja dobre krvne slike za zdravlje u emisiji "Posle ručka" doktor Branimir Nestorović je kao i do sada imao veoma zanimljiv stav koji je argumentovano izneo u razgovoru sa voditeljkom Jovanom Grgurević.

– Nivo gvožđa u krvi trebalo bi da posmatramo na sledeći način. Šta to znači da gvžđe nije u normali i šta su to normalne vrednosti gvožđa? To može strašno da zbuni pacijenta. U pitanju su prosečne statističke vrednosti jedne populacije i razlikuju se od regiona do regiona. Situacija je drugačija u Americi, Nemačkoj i drugim državama. U tim zemljama se istraživanja vrše tako što se uzme uzorak od 10.000 ljudi i to predstavlja krvnu sliku te grupe od koje se pravi prosek. Naravno da nije ista krvna slika u Americi i na Tibetu. Naravno, ako imate hemoglobin 80 to je niska vrednost. Opsesivno vađenje krvi i proveravanje krvne slike vas pretvara u hipohondera. Isto važi i za druge probleme poput holesterola – rekao je pulmolog prof dr Branimir Nestorović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter