Izvor:
15.12.2018 u 13:17
0

SPORTISTI, PONOS PETROVCA NA MLAVI U „PRELU U NAŠEM SOKAKU“: „Moramo da damo malo više, da budemo malo „luđi“ da bi se popeli na pobedničko postolje i da bi se čula himna Srbije“!

Kako je Srbija poznata po sportistima koji postižu velike i dobre rezultate na takmičenjima šitom sveta, atletičari iz Petrovca na Mlavi su posetili „Prelo u našem sokaku“. U gostima su nam bili Dejan Marković prtedsednik Sportkskog saveza opštine Petrovca na Mlavi, Danijela Milošević atletičarka i Željko Dimitrijević atletičar i paraolimpijac.

Sportsi savez osnovan je pre 20 gopdina i ima 3.000 aktivnih takmičara i podržava sve spotrske organizacije. Dosta i sa velikim značajem učestvuje u školskim takmičenjima. Aktivnosti koje podržavamo je ulaganje u infrastrukturu, terene, hale i u sve što je deci potrebno da se razvijaju i da se bave sportom. Ulažemo u atletiku i u sve kolektivne sportove. Prošle godine i ove smo bili domaćini Igara mladih i oni nam pomažu da Petrovac na Mlavi stavimo na sportsku mapu Srbije – rekao je Dejan Marković predsednik Sportskog saveza.

Danijela Milošević je atletičarka iz Petrovca na Mlavi sa zavidnim brojem koraka koje je napravila tačnije pretrčala. Sabirajući kilometre koje je pretrčala dolazimo do fenomenalne cifre od 12.000km. Tačnije da je pešačila nogu pred nogu Danijela bi stigla do Buenos Airesa. Fokusirana je na kraće staze i u planu kluba su trke po zemljama Balkana.

Upoznala nas je sa memorijalnom atletskom trkom „Dragutin Tomašević“ koja je tradicionalno održava u Petrovcu na Mlavi, ove godine po 14. put.

Dragutin Tomašević je bitan za čitavu srpsku atletiku. Ostavio je veliki trag i u njegovu čast se orgaizuje trka. Memorijalna atletska trka „Dragutin Tomašević“ održava se u znak sećanja na prvog učesnika Olimpijskih igara iz Srbije. Dragutin Tomašević bio je desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac-Beograd i prvi učesnik Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama 1912. godine u Stokholmu. Trka „Dragutin Tomašević“ održava se svake godine kreće iz njegovog rodnog sela Bistrice do Petrovca na Mlavi. Staza kojom se trči iznosi 10073m – rekla je Danijela Milošević atletičarka.

Željko Dimitrijević atletčar i paraolimpijac na takmičenjima najbolji je na svetu u disciplini bacanje čunja. Zlatnim odličjem bio je nagrađen čak sedam puta. Na paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. Postavio je svetski rekord u svojoj disciplini i od tada ga je obarao samo on.

Ja sam rođen u Petrovcu na Mlavi i tamo je moje srce, iako živim u Zemunu. Apsolutni sam rekorder u svojoj kategoriji i niko me nikada nije pobedio. Osvojio sam prvo zlato kada je pevana himna „Bože pravde“ i u tome sam bio rekorder. Cilj mi je ako me zdravlje bude poslužilo da dođem do takmičenja u Tokiju. Sledeće veliko takmičenje je u Dubaiju – rekao je Željko Dimitrijević atletičar i paraolimpijac i dodao da treba imati srce i dati sve od sebe kako bi rezultti bili vidljivi.

Srbija je mala zemlja i nemamo uslova kao što imaju druge zemlje, ali imamo srpski inat. Moramo da damo malo više i da budemo malo „luđi“ da bi se popeli na pobedničko postolje i da bi se čula himna Srbije.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter