Izvor: Informer.rs
03.02.2024 u 15:34
1

AMERIKA IZDALA UKRAJINU: Zelenski sve priznao, otkrio šokantne podatke

SAD su izdale Ukrajinu obustavivši snabdevanje oružjem i municijom, piše Dejvid Aks za Forbs.

SAD su izdale Ukrajinu obustavivši snabdevanje oružjem i municijom, piše Dejvid Aks za Forbs.

„Ukrajinske artiljerijske baterije su prve osetile izdaju Sjedinjenih Država kada je američka pomoć Ukrajini okončana krajem decembra, a proruski republikanci u američkom Kongresu odbili su da glasaju za predlog Džoa Bajdena, navodi se u publikaciji.

U članku se napominje da kako je ostalo sve manje artiljerijskih i raketnih projektila, ukrajinska vojska ih čuva za najekstremnije situacije.

Prema rečima autora, ova situacija omogućava ruskoj vojsci da postavi teško naoružanje bliže liniji fronta.

„Pre godinu dana ruske trupe teško da bi rizikovale da rasporede toliku količinu teškog naoružanja na tako malom području u neposrednoj blizini fronta, piše Aks.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov je ove nedelje napisao pismo svojim kolegama iz EU u kojem je situaciju sa nestašicom municije opisao kao kritičnu.

Pre toga, sredinom januara, predsednik Volodimir Zelenski je priznao da u svetu ne postoje resursi vojno-industrijskog kompleksa koji bi bili dovoljni da Ukrajina izdrži konfrontaciju sa ruskom vojskom.

Krajem decembra Vašington je Kijevu predao najnoviji paket vojne pomoći ; novi zahtev Bele kuće čeka odobrenje u Kongresu, ali za sada nema napretka po ovom pitanju. Istovremeno, američko rukovodstvo priznaje da u odsustvu podrške Sjedinjenih Država, druge zapadne zemlje „sasvim moguće” mogu takođe odbiti da sponzorišu kijevske vlasti.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AMERIKA IZDALA UKRAJINU: Zelenski sve priznao, otkrio šokantne podatke”

  1. Satanista I Nacista Zelenski, dobio je ono što je zaslužio i to od takvih istih kao što je on, ko s djavolom tikva sadi o glavu mu se obiju,sta mu tu još nije jasno,mozda da je odavno trebao da ide na vojni sud i dobije Smrtnu kaznu,što mu svakako sleduje za genocid prema Ukrajinskom narodu,jer je pravio živi zid od žena,dece i starih ljudi da bi blokirao Rusiju a ceo Svet znao da Rusija neće da udara po svom narodu jer su Ukrajinci cistokrvni Rusi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter