Izvor:
20.08.2023 u 11:24
1

MISIJA NEUSPEŠNA: Ruska raketa se srušila na MESEC- Roskomos saopštio tužne vesti

Prva ruska misija na Mesec za skoro 50 godina propala je, navodi ruska svemirska agencija. Ruska svemirska korporacija Roskosmos saopštila je u nedelju da se njena letelica Luna-25 srušila na Mesec nakon što se okretala nekontrolisano.

NIJE MOGAO DA ODOLI: Trampa BRANI Dru Findlig isti onaj KOJI ga je nazivao okrutnim rasistom ZVEZDA ADVOKATURE brani i KARDI B!

Svemirska agencija Roskosmos u subotu je saopštila da je došlo do „nenormalne situacije“ tokom manevra koji uključuje sondu.

Navodi se da je 19. avgusta dat impuls za formiranje predsletne eliptične orbite. Istog dana oko 14.57 časova po moskovskom vremenu prekinuta je komunikacija sa letelicom, prenose ruski mediji.

U pitanju je letelica bez ljudske posade.

Svemirska letelica je trebalo da sleti u ponedeljak u okviru misije istraživanja dela Meseca za koji naučnici smatraju da bi mogao da zadrži smrznutu vodu i dragocene elemente.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MISIJA NEUSPEŠNA: Ruska raketa se srušila na MESEC- Roskomos saopštio tužne vesti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter