Izvor: Kurir.rs
15.08.2023 u 18:19
1

POLJACI POKUŠALI DA POKAŽU SVOJU VOJNU MOĆ: Održana najveća vojna parada od vremena Hladnog rata

U Poljskoj je danas održana najveća vojna parada od vremena Hladnog rata u kojoj je učestvovalo 2.000 vojnika iz Poljske i drugih zemalja NATO.

Napad Rusije na Ukrajinu učinio je da jačanje oružanih snaga za poljsku vladajuću Partiju prava i pravde bude prioritet, posebno u jeku predizborne kampanje uoči izbora zakazanih za oktobar.

Ova stranka, koja je na vlasti od 2015. godine, obećala je da će za odbranu izdvojiti oko četiri procenta BDP-a ove godine.

U paradi održanoj u Varšavi učestvovalo je i 200 komada vojne opreme kao i 92 aviona.

Poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak rekao je da je današnji dan savršena prilika da Poljska pokaže svoju snagu, kao i to da je izgradila moćne oružane snage koje će efikasno i bez oklevanja braniti granice, prenela je agencija Rojters.

Među prikazanim naoružanjem bili su tenkovi Abrams kupljeni od SAD, zatim južnokorejski tenkovi K2, samohodne haubice K9, helikopteri Blek Hok i lovci F-16 i FA-50, kao i raketni sistemi HIMARS i Patriot, i borbena vozila Borsuk poljske proizvodnje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POLJACI POKUŠALI DA POKAŽU SVOJU VOJNU MOĆ: Održana najveća vojna parada od vremena Hladnog rata”

  1. Шта ће радити са тим оружјем кад се америма затворе водени и ваздушни путеви ка Европи?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter