Izvor: Informer
19.12.2023 u 12:56
0

PUTIN SE HITNO OGLASIO! NATO trupe stigle do granice

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je aktivnost NATO-a naglo porasla – značajne snage iz Sjedinjenih Američkih Država raspoređene su na granice Rusije.

U poslednje vreme naglo je povećana aktivnost vojnog bloka NATO-a u celini. Značajne snage iz Sjedinjenih Američkih Država, uključujući i avione, raspoređene su na našim granicama, a povećan je i broj trupa Alijanse u istočnoj i centralnoj Evropi – rekao je Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane.

Zapad nastavlja da vodi hibridni rat protiv Rusije, snabdeva Kijev obaveštajnim informacijama u realnom vremenu i predaje oružje, izjavio je on.

Prema njegovom mišljenju, oni ne odustaju od svojih agresivnih ciljeva u Ukrajini.

– Zapad ne odustaje od svoje strategije obuzdavanja Rusije i svojih agresivnih ciljeva u Ukrajini. Ali ni mi nećemo odustati od svojih ciljeva specijalne vojne operacije – istakao je Putin.

Naše snage preduzimaju inicijativu, mi radimo ono što smatramo potrebnim, ocenio je ruski predsednik.

Agresivna priroda NATO-a više se ne skriva, američki dokumenti direktno sadrže tvrdnje o globalnoj superiornosti, rekao je ruski predsednik.

Ruski lider je primetio da je godina bila napeta, ali da su svi profesionalno i hrabro rešavali zadatke specijalne vojne operacije. Takođe je zahvalio svim učesnicima operacije.
On je ocenio da protivnik trpi značajne gubitke, ocenio je Putin.

– Neprijatelj trpi velike gubitke i u velikoj meri je potrošio svoje rezerve, pokušavajući da pokaže svojim pravim gospodarima bar neki rezultat svoje takozvane kontraofanzive – konstatovao je Putin.

Povećanje vojne tehnike

U poređenju sa prošlom godinom, Rusija je utrostručila snabdevanje svojih trupa tehnikom i naoružanjem, saopštio je Putin.

Rusija treba da proširi svoju satelitsku grupu na globalnom nivou, dodao je ruski predsednik.

– Izvođenje specijalne vojne operacije ukazalo je i na neke probleme. Potrebno je ozbiljno restrukturirati rad sistema veze, mnogo efikasnije koristiti savremena sredstva izviđanja, ciljanja i protivbaterijske borbe, povećavati sposobnosti naše satelitske grupe, ne samo u zoni specijalne vojne operacije, već i na globalnom nivou – objasnio je Putin.

On je napomenuo i da je potrebno povećati proizvodnju i isporuku visokopreciznih raketa, raznih vrsta dronova, kao i unaprediti rad PVO.

– Naši poznati sistemi ‘pancir’, ‘buk’, S-300 i S-400 rade besprekorno. Oni su bez ikakvog preterivanja najbolji na svetu naglasio je ruski predsednik.

On je istakao da čak i mali, naizgled bezopasni dronovi nanose štetu, što ni u kom slučaju ne treba zanemariti, ni propustiti.

Šef države je pozvao na „stvaranje temelja za budućnost vojske i mornarice, uključujući razvoj i serijsku proizvodnju perspektivnih vrsta naoružanja“.

Ruske oružane snage treba da budu opremljene naprednim vrstama naoružanja, uključujući robotske sisteme i borbene lasere, kao i oružjem zasnovanim na tehnologijama veštačke inteligencije i novih fizičkih principa, naglasio je ruski lider.

Putin je primetio da su propali svi pokušaji Zapada da nanese strateški poraz Rusiji, a osim toga, srušio se i mit o nepovredivosti zapadne vojne tehnike.

– Mit o neranjivosti zapadne vojne opreme je srušen. Svi pokušaji, kako su govorili na Zapadu, da nam se nanese vojni poraz, strateški poraz, poraženi su hrabrošću i snagom naših vojnika, sudarili se sa povećanom moći naših oružanih snaga, potencijalom domaće industrije i odbrambene proizvodnje zaključio je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter