Izvor: Tanjug
14.01.2023 u 16:16
0

RUSKA AMBASADA U LONDONU PORUČUJE: „Britanija će slanjem tenkova Kijevu samo ojačati sukobe“

Ruska ambasada u Londonu ocenila je danas da će britansko slanje tenkova „čelindžer 2“ Ukrajini samo dovesti do eskalacije konflikta.

– Izgleda da je Britanija odlučna da potvrdi svoj status kao jedne od vodećih NATO zemalja u naoružavanju Kijeva i eskaliranju situacije. Oni Britanci koji imaju želju da se okonča rat, mora da su razočarani: Ne možete gasiti vatru benzinom, poručili su iz ruske ambasade na Tviteru.

EKSPLOZIJE U KIJEVU: Napad na infrastrukturne objekte na istoku i zapadu Ukrajine

Ruska diplomatska misija u Britaniji ističe da dopremanje tenkova u zonu konflikta je daleko od privođenja konflikta traju.

– To će samo ojačati borbene operacije, dovesti do više žrtava, pa i među civilima. Ironično, ovo se uklapa u ciljeve Londona da se prolongira konflikt, dodaje se u saopštenju ambasade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije u toku dana, britanski premijer Riši Sunak je u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim potvrdio da će London poslati Kijevu tenkove „čelindžer 2“, kao i artiljerijsko oružje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter