Izvor: Tanjug
10.12.2023 u 20:23
0

SASTALI SE ZELENSKI I ORBAN: Razgovor je trajao TEK 20 sekundi! (VIDEO)

Kratak susret Zelesnkog i Orbana.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i mađarski premijer Viktor Orban nakratko su razgovarali danas u Buenos Ajresu, gde su prisustvovali inauguraciji argentinskog predsednika Havijera Mileja, vidi se na video snimku postavljenom na Jutjub kanalu argentinskog Senata.

Za sada se ne zna o čemu su razgovarali, naveo je Rojters. Ukrajinski mediji spekulišu da su se sastali u Buenos Ajresu kako bi rešili nesuglasice u vezi sa kandidaturom Ukrajine za članstvo u EU.

Na snimku su prikazani kako razgovaraju oko 20 sekundi, dok su tu bili prisutni i drugi gosti u argentinskom parlamentu. Na samitu Evropske unije sledeće nedelje, trebalo bi da se odlučuje o početku pregovora o članstvu Ukrajine u EU. Orban se u više navrata usprotivio da razgovori sa Ukrajinom počnu sada.

On je rekao da bi dopuštanje početka pregovora o pridruživanju, iako nisu ispunjeni svi preduslovi, označilo kraj politike proširenja EU „kao objektivnog instrumenta zasnovanog na zaslugama“. Odluka o otpočinjanju pregovora mora biti jednoglasna.

Orban je zapretio i da će blokirati nameru Brisela da Kijevu da 50 milijardi evra budžetske podrške do 2027. godine, iako je jedan od viših zvaničnika EU u petak kazao da će EU pronaći način da finansijski podrži Ukrajinu, čak i ako Mađarska bude stavila veto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter