Izvor: RTCG
13.10.2023 u 15:05
0

SPREČENA LIKVIDACIJA PRIPADNIKA KOTORSKOG KLANA? Posle muškarca iz Jermenije, uhapšen i Albanac

Crnogorska policija je na graničnom prelazu Sukobin uhapsila albanskog državljanina P.X.H (25) zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je planirala ubistvo u Budvi.

UHAPŠENA KATARINA BAĆOVIĆ: Učestvovala u kopanju tunela, policija za njom tragala od sredine septembra

– Veruje se da je meta bio visokopozicionirani član jednog od kotorskih klanova ali to je za sada samo policijska pretpostavka. Osim Albanca, uhapšen je i jermenski državljanin A.M. (31) a policija traga i za jermenskim državljaninom A.M. (26) – presnosi portal RTCG.

Kako navode, informacije da je saradnik ove grupe bio i izvesni grčki državljanin, a koje su se pojavile, za sada nisu potvrđene.

Ranije danas saopšteno je da su službenici Regionalnog centra bezbednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbednost Budva sinoć, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, sprečili likvidaciju i uhapsili A.M. (34) iz Jermenije.

Kako je saopšteno, budvanska policija je sinoć oko 22:30 u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke „VW Polo“ barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.

– Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašla tri lica i dala se u bekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice. Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj deo Budve zajedno sa službenici kriminalističke policije – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta.

– U vozilu su pronađena dva pištolja marke „Glock“ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj „Škorpion“ sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje. Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – navodi se u saopštenju.

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbednosti Budva.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter