Izvor: TANJUG
14.03.2024 u 16:51
0

SUĐENJE KRIMINALNIM GRUPAMA: Sutra ROČIŠTE optuženima za pucnjavu u Braunu

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za pucnjavu u noćnom klubu Stefan Braun u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M. Č. Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, četvoro optuženih će se kratko izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predložiti dokaze koji ce se izvoditi tokom suđenja. Po završetku pripremnog ročišta sudsko veće će zakazati početak suđenja, odnosno glavni pretres.

GUGLALI KAKO DA OTRUJU DECU: Lav i Martina do detalja planirali zločin

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Š., Stefan V., Nikola S. i Slavoljub T., i njima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Slavoljub T. koji je obuhvaćen ovom optužnicom, često se pominjao u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a čiji pripadnici su optuženi da su između ostalog ubili i Aleksandra Gligorijevića, na čijim su leđima su urezali „izdaja“ i „Trajko“, što je inače nadimak Slavoljuba T. Jedan od okrivljenih-saradnika je tokom tog suđenja ispričao da su vođe klana Belivuk i Marko Miljković, imali saznanja da Gligorijević sa Slavoljubom T. planira njihovo ubistvo, zbog čega su Gligorijevića i ubili.

U slučaju pucnjave u klubu, optužnicom je bila obuhvaćena i Milica D. za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, ali je sud odlučio da nema mesta optužbi u njenom slučaju, te je postupak u odnosu na nju obustavljen. Četvorica muškaraca su optužena da su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici.

Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na M.Č. pucao je Aleksandar Š. ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V. Nakon što je B.T. obuhvatio oko struka povređenog M.Č, u nameri da ga zaštiti, Aleksandru Š. je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo Slavoljub T. i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke. Istovremeno je Nikola S. pretio radnicima obezbeđenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg. Pošto su se udaljili sa lica mesta Milica D. pomogla je Slavoljubu T. da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode. U M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter