Izvor: TANJUG
28.07.2023 u 09:16
0

USPEH ZA GINISA: Oboren Ginisov rekord u veličini objekta od plastičnih flaša

Na Adi Ciganliji obeležen je završetak kampanje "Plus za planetu - promena počinje od tebe" postavljanjem plutajuće konstrukcije sačinjene od 55.000 plastičnih flaša, dugačke 250 metara. Događaju je prisustvovao Pravin Patel, sudija Ginisove knjige rekorda koji je procenio da li je postavljen nov Ginisov svetski rekord i sagrađena najveća plutajuća konstrukcija od plastičnih flaša na nekom jezeru na svetu. 

U Beogradu je oboren Ginisov rekord kada je u pitanju konstrukcija objekta sastavljenog isključivo od plastičnih flaša.

Sudija Ginisove knjige rekorda Pravin Patel utvrdio je da na Savskom jezeru plutajući objekat sadrži tačno 57.288 plastičnih boca.

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/ bg

 

-Nije ovde samo do brojki. Moraju da se poštuju stroga pravila o tome šta je tačno rekord. Važno je da je objekat načinjen isključivo od plastičnih boca i da struktura objekta bude bez vidljivih šupljina, u šta smo se jutros i uverili. Takođe, objekat mora biti načinjen od boca koje se mogu kupiti u slobodnoj prodaji ili koje su reciklirane-, izjavio je Patel.

ZORAN ŽESTIÆ/ bg

Objekat, nalik na pontonski most, prostire se celom širinom Savskog jezera, što, po rečima organizatora, iznosi oko 250 metara. Napravljen je u znak završetka ekološke kampanje „Plus za planetu – promena počinje od tebe“, započete još 16. juna, Svetskog dana ponovne upotrebe plastične ambalaže. Kampanju je pokrenula kompanija „PepsiCo“. Regionalni direktor prodaje Marko Martinović istakao je da je današnje finale kampanje način da se svima pokaže kako zaštita životne sredine može da se podigne na viši nivo.

TANJUG ZORAN ŽESTIÆ/ bg
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter