Izvor: Tanjug
13.09.2023 u 11:29
0

ŠAPIĆ SAOPŠTIO: „Donosimo odluku o povećanju osnovica plata za zaposlene u predškolskom“

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će jedna od najvažnijih odluka koju bi odbornici trebalo danas da donesu biti povećanje osnovica plata za sve zaspolene u predškolskim ustanovama.

Ovo povećanje će se odnositi posebno na pomoćno osoblje, spremačice, čistačice, kuvarice… kojima su plate bile izuzetno niske, rekao je gradonačelnik novinarima pred početak sednice Skupštine grada, na čijem dnevnom redu je rebalans gradskog bužeta.

Gradonačelnik je rekao da bi zahvaljujući toj odluci koju će potpisati plate vaspitačica mogle da budu 100.000 i više, podsechajuchi da su sada 70.000 dinara.

„Mislimo da je to značajno, značajno povećanje. Odlukom obezbeđujemo sredstava za povećanje plata, a ako to uspemo da spakujemo do kraja septembra, povišica zaposlenima u predškolskim ustanovama bi mogla da stupi na snagu od oktobra ako ne od 1. novembra“, rekao je on.

NEMA GOVORA O NARUŠENIM ODNOSIMA: Šapić najavio da će podneti ostavku na mesto gradonačelnika ako Vučić to bude tražio

Šapić je pojasnio da će sredstva koja se obezbede za povećanje osnovice ići kumulativno na ono što je u tu svrhu planirano republičkim budžetom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter