Izvor: Informer
16.04.2024 u 13:53
1

FORMIRAĆEMO TELO KOJE ĆE ODLUČIVATI KO MOŽE BITI SAHRANJEN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: ŠAPIĆ ispravlja ISTORIJSKU NEPRAVDU

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će predložiti formiranje posebnog tela koje će odlučivati o tome ko može da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom Beogradu.

On je rekao da bi u tom telu bili predstavnici Srpske akademije nauka, ministarstava i svih drugih relevantnih institucija, koje bi na kraju donosilo odluku o tome ko zaslužuje da bude sahranjen u Aleji.

On je odbacio optužbe opozicije da je lično zabranio sahranjivanje pojedinih građana u Aleji, okarakterišući ih kao manipulacije. Šapić je napomenuo da, ranijom odlukom, gradonačelnik ima diskreciono pravo da odluči da li neka preminula osoba može da bude sahranjena u Aleji, ali da ovog puta to čini celokupan Privremeni organ većinskim odlučivanjem, s obzirom na to da trenutno ne postoji funkcija gradonačelnika.

VUČIĆ POČISTIO NOVINARKU IZ SARAJEVA: Nemojte da izmišljate, prvo za GENOCID, a onda da sam nosio SNAJPER

Kada je u pitanju odluka o sahrani fotografa Tomislava Peterneka, on je podsetio da je bio uzdržan na glasanju, da je dvoje bilo za i dvoje protiv. Samim tim to pitanje nije moglo da se nađe na dnevnom redu, kaže predsednik Privremenog organa Beograda.

Svoj uzdržan glas pravdao je time da nije u redu da samo jedan čovek ponese takav teret odgovornosti.

– Dok sam bio gradonačelnik, nekoliko puta sam to diskreciono pravo iskoristio pod zaista strahovitim pritiskom, iako sam znao koliko je mesta ostalo.

Uvek sam se pitao:

– Zašto ja da o tome odlučujem? Niti imam neophodnu kvalifikaciju, niti mislim da postoji jedan čovek koji može o tako važnoj stvari da odlučuje, već bi valjda trebalo da postoji neko telo, a i kriterijumi da budu ozbiljnije – rekao je Šapić i podsetio da je u Aleji ostalo svega 19 grobnih mesta.

Kaže da je jasno da je Beogradu potrebna nova Aleja zaslužnih građana, a da bi neka od mogućih lokacija mogla biti na Bežanijskom groblju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “FORMIRAĆEMO TELO KOJE ĆE ODLUČIVATI KO MOŽE BITI SAHRANJEN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: ŠAPIĆ ispravlja ISTORIJSKU NEPRAVDU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter