Izvor:
06.12.2019 u 20:02
0

TREĆA GIMNAZIJA PROSLAVILA 160. ROĐENDAN Za školstvo i dečiju zaštitu 25 milijardi

Treća beogradska gimnazija obeležila je danas 160 godina od početka rada, a na svečanosti tim povodom gradinačelnik je Zoran Radojičić kazao da Grad želi da učenicima i svim zaposlenima u školi obezbedi što bolje uslove za učenje, te da im boravak u školi bude što prijatniji.

– Zbog toga smo za 2020. godinu opredelili skoro 25 milijardi dinara za obrazovanje i dečju zaštitu, što je najviše do sada – rekao je večeras Radojičić ukazujući na veliki značaj Treće gimnazije za grad Beograd.

On je poručio da je tradicija važna i da mora da se neguje.

"Ono što mi imamo je ogromno bogatstvo koje moramo da negujemo. Grad Beograd je posebno ponosan na ovu insitituciju, jer iza 160 godina stoje mnoga značajna imena iz naše istorije, poput Mome Kapora, Danila Bate Stojkovića, Miće Popovića i Borislava Pekića. Takođe iza katedre su stajala velika imena kao što su Stevan Sremac, Sima Matavulj, profesor Kosta Vujić, Ljubomir Nenadović i vojvoda Živojin Mišić", naveo je gradonačelnik.

Istakao je da treba pomenuti i divnu decu koja idu u ovu školu, ocenivši da su ona naša budućnost te da je na njih posebno ponosan.

– Verujem da će ta deca biti novi naučnici, doktori i novi ponos Beograda i Srbije. Pokazalo se da su učenici Treće beogradske gimnazije po pravilu postajali veliki ljudi i ugledni građani našeg društva. Takođe veliki respekt imamo i prema nastavnicima ove gimnazije, koji rade ovaj divan i odgovoran posao, i koji ne može da se plati novcem – kazao je Radojičić.

Na svečanosti obeležavanj jubileja obratili su se i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka škole Olga Čokaš, a prisustvovali su sekretar za obrazovanje Slavko Gak i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter