Izvor: telegraf
19.03.2022 u 13:26
0

VESIĆ U VOŽNJI KROZ PRESTONICU: Zamenik gradonačelnika detaljno objasnio PLANOVE za poboljšanje života u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić proveo je dan sa ekipom Telegrafa u ležernoj vožnji Beogradom tokom koje je odgovarao na pitanja o tome šta je sve urađeno i kakvi su dalji planovi za poboljšanje uslova života u najvećem gradu Srbije.

Vesić, u ulozi vozača i vodiča, provozao je svojim privatnim autom reportera kroz srpsku prestonicu ćaskajući o starom Beogradu u novom ruhu. Tokom vožnje koja je trajala više od sat i po, zamenik gradonačelnika pričao je i o budućim planovima za Novi Beograd, kao i o onome šta je do sada urađeno

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Jedna od tema koje su se dotakli je rekonstrukcija Sava centra koji je do sada, iako poseduje najveći kongresni kapacitet u regionu, poslovao sa gubitkom od tri miliona, koji se nadoknađivao iz budžeta od para Beograđana. Vesić je govorio o prakovima, novim kružnim tokovima, biciklističkim stazama, parking zonama i novim putevima koji će povezivati Novi Beograd i Zemun.

– Beograd potroši skoro šest miliona i 206 hiljada litara energenata tokom jednog dana. Svi autobusi, trolejbusi i tramvaji u toku jednog dana prođu oko 330.000 kilometara, što znači da, ako znamo da je prečnik oko planete oko 40.000 kilometara, osam puta naš GSP obiđe planetu u jednom danu  – otkriva Vesić.

-Do 2030.godine imaćemo sve autobuse koji su ekološki prihvatljivi. Imaćemo 500 autobusa na prirodni gas, metro, izgrađene prve dve linije, imaćemo novih 80 trolejbusa, rekao je.

Kako je rekao, Beograd ima preko 1500 otvorenih gradilišta. Nikada se Beograd ovakvom brzinom nije razvijao. To je nešto što niko ne može da ospori.

Vožnjom kroz stari Beograd, sagovornici su se dotakli tema kako će da izgleda novi Savski most i tunel koji će od Ekonomskog fakulteta da se probije do Pančevačkog mosta, kakvi su dalji planovi sa Beogradom na vodi, kako je izgledao nekad i kako će tek da izgleda Savski trg, šta će biti sa starom Železničkom stanicom i fasadama zgrada širom Beograda, hoće li podzemni prolazi biti bezbedniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter