Izvor: HappyBSC
01.12.2021 u 14:26
0

Vesić ugostio osnovce iz Draževca

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru decu iz Osnovne škole „Draževac” kod Obrenovca.

Prilikom zajedničkog obilaska dvora, pričao im o je istoriji ovog zdanja, a potom ih počastio palačinkama u šatou.

– Imao sam čast i zadovoljstvo da ugostim 45 učenika iz Osnovne škole „Draževac”. Do susreta je došlo tako što me je Stefan, učenik te škole, video na Tik-toku kako spremam palačinke za zaposlene i zamolio me da ih pripremim za njegove drugare iz odeljenja. Oni su danas u organizaciji svoje škole i Opštine Obrenovac posetili Muzej Nikole Tesle i Skupštinu grada. Upoznao sam ih sa arhitekturom i istorijom ovog zdanja koja traje 120 godina – rekao je Vesić.

Posle obilaska Starog dvora, Vesić je učenike odveo na obećane palačinke i tom prilikom im je rekao da je krajem šezdesetih godina prošlog veka recept donela poznata umetnica Olivera Katarina, čiji je suprug tada obavljao dužnost potpredsednika Skupštine grada.

– Danas ljubomorno čuvamo taj recept. Tajna tih palačinki je upravo u toj mašini koja sprema šato, a kojih nema puno u svetu. Srećan sam što mogu da ugostim decu iz različitih delova grada, jer je Beograd njihova kuća, a Skupština grada je mesto gde se odlučuje o bitnim stvarima za funkcionisanje prestonice. Na njima je da uče i da sutra i oni postanu gradonačelnici ili direktori javnih preduzeća – zaključio je Vesić.

Direktorka Osnovne škole „Draževac” Gordana Vujačić izrazila je zadovoljstvo što ih je primio zamenik gradonačelnika i upoznao sa istorijom Skupštine grada, kao i što i deca iz rubnih delova grada imaju priliku da se upoznaju sa kulturom i istorijom Beograda. 

Događaju je prisustvovao predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE
 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter