Izvor:
22.05.2017 u 21:23
0

AKO IMATE DAJNERS KARTICU, PODIGNITE NOVAC: Kompanija proglasila stečaj, ali građani će profitirati!

Kompanija Dajners klub internešnl Beograd podnela je zahtev za pokretanje stečaja zbog prezaduženosti, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, prezaduženost je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnete krivične prijave.

Što se tiče eventualnog nastavka poslovanja na srpskom tržištu, navodi se da će takva biti doneta u narednih nekoliko nedelja.

Ekonomista Milan Kovačević kaže za Happytv.rs da korisnici trenutno nisu ugroženi:

– Korisnici ne mogu da budu na gubitku jer svoj novac mogu da podignu u banci a ukoliko imaju kreditnu karticu, sigurno će još sporije otplaćivati dug jer je to praksa kada je stečaj u pitanju. Veći problem će imati trgovci koji su primili Dajners kartice – kaže Kovačević.
Kompanija je saopštila da se u saradnji sa nadležnima i davaocem franšize američkom kompanijom Dajners klub Internešnl razmatraju mogućnosti za nastavak poslovanja Dajnersa na tržištu Srbije. To, kako se dodaje, zahteva složen postupak koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana.
Garancija za nastavak poslovanja, kako se dodaje, za sada nema.
U saopštenju se podseća da su nepravilnosti i zloupotrebe u poslovanju, koje se ogledaju u utajenim obavezama prema poveriocima i neispravnim prikazivanjem potraživanja, otkrivene tek pošto je kompaniju kupio Erste kard klub.

Reč je o značajnom iznosu i dodatna ulaganja, prema proceni novog vlasnika, ne bi bila ekonomski opravdana, zbog čega je doneta odluka o pokretanju stečaja.

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je pre tri dana da očekuje da pravosuđe kazni krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izveštaja Dajners internešenel kluba iz Beograda, iznoseći detalje falsifikovanja finansijskih izveštaja.

Happytv.rs/B92

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter