Izvor: Tanjug
09.06.2020 u 15:40
0

AMBASADOR BOCAN-HARČENKO: Rusija smatra da je ovo najbolje rešenje za KOSOVO I METOHIJU!

Rusija smatra da je najbolje rešenje za Kosovo i metohiju ono za koje se oni zalažu.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

OPET NOVI GRAD I GRMLJAVINE Upozorenje meterologa: Čeka nas još jedan OLUJNI DAN! (VIDEO)

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI!POLICAJAC PSUJE I OTIMA SRPSKU ZASTAVU (VIDEO)

NOVI SLUČAJ KORONE U OSNOVNOJ ŠKOLI! Nastavnik zaražen, obustavljena pripremna nastava! (FOTO)

CRNOGORCI TVRDE DA NEMAJU KORONU A virus u dom na Karaburmi doneo CRNOGORSKI STUDENT!

– Povratak na Rezoluciju 1244 je osnov i najbolji put za rešavanje problema Kosova i Metohije – kaže ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenkon povodom 21.godišnjice usvajanja tog dokumenta Saveta bezbednosti UN.

On ocenjuje da je Rezolucija ‘’pala u zaborav’’ i da je njeno nepoštovanje izvor nestabilnosti u regionu i Evropi i razlog što još uvek nije postignuto trajno rešenje o KiM.

Bocan-Harčenko kaže  da Rezolucija 1244 i danas ima ključni značaj za potpuno regulisanje problema KiM , a ulogu i značaj tog dokumenta vidi , pre svega, u tome što je 1999.godine to pitanje vraćeno sa ‘’vojnog na politički kolosek’’.

– Na žalost, Rezolucija 1244 nije poštovana u neophodnoj meri i to je najvažniji razlog zbog kojeg situacija na KiM do sada nije regulisana – ocenjuje ambasador.

Primećuje da se godinama u izjavama zapadnih zvaničnika ne pominje Rezolucija 1244 što smatra ‘’velikom greškom’’ i kršenjem međunarodnog prava.

OVO MORATE ZNATI

ŠEŠELJ U KLINČU SA MARIĆEM! NISAM BIO MILOŠEVIĆEV ČOVEK, POKRALI SU MI IZBORE NA KOSOVU TAMO GDE NI NAŠI TENKOVI NISU MOGLI UĆI!

ATRAKTIVNA KALITEA Ako već niste odlučili kuda ćete ovo leto, ovo GRČKO LETOVALIŠTE je pravi izbor za vas (GALERIJA)

DESET NAJSMRTONOSNIJIH EPIDEMIJA ČOVEČANSTVA Neke haraju i danas!

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI ZA VREME GRMLJAVINE!

PREOKRET U SLUČAJU PEDOFILA KOJI JE UBIO MALU MEDLIN Devojka sa Kosova je sada NA POTERNICI, OVAKO IZGLEDA! (FOTO)

Bocan-Harčenko smatra da je, ako je cilj pregovora pravedno i pravično rešenje u okviru međunarodnog prava, kojim bi se obezbedila stabilnost u regionu i Evropi, neophodno imati na umu Rezoluciju 1244 kao osnovni i ključni dokument.

– Mnogo se danas govori o obnovi dijaloga Beograda i Prištine, na koji način, šta je cilj, moguće rešenje… A sama Rezolucija 1244 je pala u zaborav kod naših zapadnih partnera, iako ima ključni značaj. Ako bi se ispoštovala u neophodnoj meri, onda ne bismo mislili na neki drugi dokument – kaže ambasador.

Podseća da je Rezolucija 1244 utemeljena na međunarodnom pravu i na principima teritorijalne celovitosti i suvereniteta Srbije i napominje da je to za Rusiju najvažnije.

Ako bi se, kaže, došlo do određenog rešenja koje bi odgovaralo Srbiji, Savet bezbednosti bi to razmotrio i tada bi, dodaje ambasador, postojala mogućnost da se eventualno usvoji drugi dokument.

–  Ali, to je sve teorija, sada najvažnije ostaje, poštovanje Rezolucije 1244 – zaključuje Bocan-Harčenko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter