Izvor:
12.10.2016 u 21:00
0

AMERIČKA ANALIZA: Putin nam poručuje: Ako želite rat – DOBIĆETE GA!

Čitavu godinu dana nakon što se Rusija uključila u Surijski sukob na strani predsednika Bašara Asada, Moskva je postala rival SAD-u i NATO-u u doslovnom svim mogućim područjima.

Ovo je kratak spisak onoga što je Rusija postigla u poslednjih otprilke mesec dana, navodi Biznis insajder:

* Po svemu sudeći bombardovala je humanitarni konvoj Ujedinjenih nacija koji je pokušavao da dopremi pomoć u Alep, i time prekršila mirovne pregovore SAD i Rusije

* Nastavila je da gađa civilne mete u Siriji – i to, kako tvrde eksperti, koristeći hemijsko oružje čime se pogoršava izbeglička kriza u Evropi. Američki general Filip Bridlov je išao tako daleko da je optužio Rusiju da namerno napada civile, pojačavajući tako dotok izbeglica u Evropu.

* Poslali su rakete sposobne da nose nuklerano oružje u svoju evropsku enklavu Kaliningrad.

* Suspendovali Sporazum između Rusije i SAD o uništenju viška plutonijuma zbog onoga što je Rusija okarakterisala kao “neprijateljske akcije SAD”.

* Poslali dodatne proturaketne odbrambene baterije u Siriju i čak zapretile da će bez upozorenja obarati američke avione koji lete iznad Sirije,

* Učestovali su u vojnim vežbama s Kinom u Južmom kineskom moru gde je Kina, kako tvrdi Biznis insajder, nelegalno pripojila i militarizovala veštačka ostrva

* Po svemu sudeći su hakovali servere Nacionalnog demoratskog komiteta i drugih agencija vlade SAD odakle su u javnost procurele informacije čiji je cilj da se delegitimizuju predstojeći izbori u SAD i da se destabilizuje zemlja.

Nikad godi odnosi još od Hladnog rata

Bez sumnje, odnosi između Rusija i Zapada su na najnižoj razini od Hladnog rata.

Penzionisani ruski general Evgenij Buzinski je za Bi-Bi-Si rekao da Rusija, što se nje tiče, viti Zapad kao stranu u ratu pozivajući se na sankcije protv nje kao i na zabranu da ruski paraolimpijski tim učestvuje na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Riju zbog, kako tvrdi Biznis insajder, doboro dokumentovanog državnog učešća u dopingu sportista, što Moskva vidi kao agresiju protiv Rusija.

Naravno da postoji reakcija. Kako Rusija to vidi, kako to vidi Putin, u pitanju je sveobuhvatni rat na svim frontovima. Ako želite sukob, imaćete ga. Ali to neće biti sukob u kome će interesi SAD ostati netaknuti. Ako želite sukob, imaćete ga na svim poljima – rekao je Buzinski.

Blic.rs
Foto: Ilustracija Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter