Izvor:
19.03.2018 u 13:49
0

ANA BRNABIĆ O STRATEGIJI ZA PODSTICANJE RAĐANJA: Finansijska podrška, projekat e-beba kojim se uklanjaju administrativne prepreke za roditelje, i usklađivanje rada i roditeljstva!

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da mere za podsticanje rađanja podrazumevaju tri stvari – finansijsku podršku, projekat e-beba kojim se uklanjaju administrativne prepreke za roditelje, i usklađivanje rada i roditeljstva.

Takođe će biti ustanovljena nagrada za kompanije koje najbolje usklađuju rad i roditeljstvo, najavila je Brnabić. Ona smatra da je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o populacionoj politici i merama za podsticanje radanja bilo najznačajnije do sada.

"To je tema od nacionalnog značaja. Drago mi je što je na nju predsednik skrenuo pažnju. Vlada je u petak usvojila Strategiju za podsticanje rađanja, a sada radimo na akcionom planu", navela je Brnabić.

Akcionim planom su, kako je navela, predviđene tri važne stvari: "Prvo je finansijska podrška i to je predsednik predstavio juče. Druga stvar je – e beba "Beba dobrodošla na svet", kojom će biti otklonjenje sve administrativne prepreke za roditelje novorođene dece, gde je to moguće", navela je premijerka precizirajući da to treba da zaživi u svim porodilištima do kraja setembra.

Treća stvar je, kako je navela, usklađivanje rada i roditeljstva.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter