Izvor:
08.03.2019 u 18:08
0

ANEN: Nemačka neće progasiti Hezbolah terorističkom organizacijom!

Nemačka neće slediti Britaniju u proglašavanju Hezbolaha, koji podržava Iran, terorističkom organizacijom, poručio je pomoćik nemačkog ministra spoljnih poslova Nils Anen.

Rojters ocenjuje da bi takva odluka mogla da podstakne tenzije sa Saudijskom Arabijom i Vašingtonom.

Anen je za nemački list Špigel ocenio da je šiitski islamski pokret Hezbolah i dalje relevantan faktor u libanskom društvu, uz podsećanje da je EU još 2013. stavila vojno krilo te organizacije na listu zabranjenih grupa.

Britanija je, međutim, prošlog meseca saopštila da će zabraniti sva krila Hezbolaha zbog toga što destabilizuće deluju na prilike na Bliskom istoku.

Anen, koji je za Špigel govorio nakon posete Libanu, naglasio je da je Nemačka zainteresovana za stabilnost te zemlje i poručio da odluka Britanije neće imati direktan uticaj na stav Nemačke ili EU.

Izvor: Tanjug
Foto: Niels Annen/ Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter