Izvor:
24.04.2018 u 02:57
0

ANGELA MERKEL: Nemačka će prihvatiti 10.000 izbeglica u okviru programa relokacije između EU i Turske!

Nemački kancelar Angela Merkel potvrdila je danas da će Nemačka prihvatiti 10.000 izbeglica u okviru programa relokacije između EU i Turske, ističući u isto vreme potrebu za stalnom pomoći zemljama pogođenim krizama.

"Prema sadašnjem programu relokacije, Nemačka će prihvatiti 10.000 izbeglica", rekla je Merkelova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa visokim komesarom UN za izbeglice Filipom Grandijem.

Merkelova je ukazala da je Nemačka preuzela odgovornost da primi ovaj broj izbeglica prema sporazumu koji je postignut između EU i Turske. Prema njenim rečima, jedan od ključnih ciljeva Nemačke je borba protiv ilegalne migracije.

Iz Berlina je najavljena i pomoć regionima koji su pogođeni krizom kao što su Libija, Sirija i područje jezera Čad.

Evropski komesar EU Dimitris Avramopulos rekao je prošle sedmice da će Nemačka prihvatiti više od 10.000 migranata i izbeglica iz severne Afrike i Bliskog istoka.

Izvor: Kurir
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter