Izvor:
27.02.2019 u 14:07
0

AREAZ: Mi pozivamo na dijalog sa SAD, zašto ne razgovor između Madura i Trampa?!

Ministar spoljnih poslova Venecuele Žorž Areaz rekao je danas da bi predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Venecuele Nikolasa Maduro trebali da razgovaraju povodom rastuće krize u toj državi, kako bi pronašli rešenje prihvatljivo za obe strane.

Mi pozivamo na dijalog sa SAD, zašto ne razgovor između Madura i Trampa? – rekao je Žorž Areaz na sednici odeljenju za ljudska prava UN u Ženevi, prenosi AP.

Areaza je u obraćanju osudio Vašington za napad na Venecuelu i istakao da je njegova zemlja od novembra 2017. godine izgubila 30 milijardi dolara, uključujući gubitke državne naftne kompanije Citgo, prenosi Rojters.

Savet bezbednosti UN je podeljen oko Venecuele.

SAD i mnoge zapadne i latinoameričke zemlje podržavaju venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaidu za privremenog predsednika, dok Rusija, Kina i druge zemlje podržavaju predsednika Nikolasa Madura i protive se mešanju u unutrašnja pitanja Venecuele, navodi AP.

SAD su zatražile sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi raspravljali o situaciji u Venecueli pošto su snage predsednika Madura sprečile tokom vikenda konvoje sa stranom humanitarnom pomoći da uđu u zemlju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter