Izvor:
17.01.2019 u 09:35
0

ATINA: Procesi za sprovođenje Prespanskog sporazuma okončani u Skoplju!

Verbalna nota kojom Makedonija obaveštava Grčku da su procesi vezani za sprovođenje Prespanskog sporazuma okončani u Skoplju stigla je sinoć u Atinu, izjavili su grčki diplomatski izvori.

Grčki premijer Aleksis Cipras je takođe sinoć, uoči glasanja o poverenju vladi, rekao u parlamentu da je verbalna nota iz Skoplja stigla u Atinu.

Kako ističe Cipras, u verbalnoj noti koju je Skoplje poslao Atini piše „da se izraz nacionalnost isključivo odnosi na državljanstvo i da ne pretpostavlja pitanje etničke pripadnosti“.

Jezik naših suseda, kako je navedeno u Sporazumu i priznat od strane OUN na konferenciji 1977. godini, pripada grupi južnoslovenskih jezika – ističe Cipras.

On je lideru grčke opozicione Nove demokratije Kiriakosu Micotakisu poručio da će biti dovoljno vremena da se razgovara o tome i pozvao ga na televizijski duel.

Nakon dvodnevne debate, grčka vlada na čelu sa Aleksisom Ciprasom dobila je sinoć poverenje 151 poslanika od ukupno 300 u grčkom parlamentu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter