Izvor: Happy BSC
17.11.2021 u 10:35
0

Beograd danas obeležava Svetski dan prevremeno rođenih beba

Grad Beograd će danas obeležiti Svetski dan prevremeno rođenih beba i Evropski dan borbe protiv raka prostate. 

Udruženje medikalnih onkologa Srbije, uz podršku Grada Beograda, obeležiće danas Evropski dan borbe protiv raka prostate, koji je po učestalosti drugi oblik maligne bolesti kod muškaraca. 

Otkrivanjem u ranoj fazi, procenat izlečenja ove bolesti je jako visok, pa je od suštinske važnosti afirmacija prevencije i rana dijagnostika bolesti.

Svetski dan prevremeno rođenih beba ove godine obeležava se po trinaesti put. 

PROČITAJTE JOŠ: Postojeći model oporezivanja za frilensere ostaje i dalje

Godišnje, u svetu se rodi 15 miliona dece pre termina, dok je u Srbiji učestalost prevremenog porođaja oko sedam odsto. Prevremeni porođaj je kompleksan problem i može imati višestruke posledice, nosi sa sobom niz rizika i predstavlja veliki izazov za zdravstvene radnike, ali i porodicu.

Sa željom da se  17. novembra pažnja javnosti usmeri na ova dva važna datuma,  Grad Beograd će kolorizovati  objekte dekorativnim osvetljenjem sa ciljem jačanja svesti u borbi protiv raka prostate i to Brankov most i veliku kupolu Doma Narodne skupštine plavom bojom, a ljubičastom bojom Palatu Albanija i Most na Adi, sa porukama podrške prevremeno rođenim bebama. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter