Izvor: Blic.rs
14.07.2020 u 07:03
0

BEOGRAD JE PREBUKIRAN: Ako morate u bolnicu zbog korone, velike su šanse da ćete biti smešteni u jedan od OVA ČETIRI GRADA

Epidemiološka situacija u celoj zemlji je veoma loša, sa sve većim brojem novoobolelih, a najgora je u Beogradu gde su bolnički kapaciteti prebukirani, a zdravstveni sistem na ivici pucanja.

Kovid bolnice u glavnom gradu više ne mogu da prime pacijente, te se oni kojima je potrebno bolničko lečenje šalju u druge gradove: Požarevac, Smederevo, Pančevo i Mladenovac.

– Te bolnice su u najtežim trenucima prihvatile veliki broj bolesnika iz Beograda i time omogućili da svi dobiju adekvatno lečenje – naveo je direktor Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović.

KORONA U SRBIJI

UŽIVO! KORONA PRESEK! Brnabić: Broja novozaraženih je 279, a broj preminulih je 12 !(VIDEO)

NOVO ŽARIŠTE u Srbiji: Pacijenti sa TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM neprestano pristižu!

Od danas, i Institut za reumatologiju je uključen u kovid sistem što će, kako kaže Stevanović, „kupiti još neki dan“.

I ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da je „zdravstveni sistem prenapregnut“ i dodao da su u svim kovid bolnicama preraspoređeni kapaciteti, kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronom.

Lončar je naveo da Institut „Banjica“ danas i tokom noći neće više moći da prima pacijente, jer je bolnica prepuna. On je rekao da će večeras ili ujutru prve pacijente primiti i Institut za reumatologiju i da je u toj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju više od 100 kreveta za kovid pacijente.

KBC Zemun je za svega nekoliko dana popunio svoje kapacitete, a direktor ove zdravstvene ustanove Dragoš Stojanović izjavio je u četvrtak da je ustanova kojom rukovodi puna, da je ispunjeno svih šest intenzivnih nega, sa respiratorima i aparatima za kiseonik.

I KBC „Bežanijska kosa“, KBC „Dragiša Mišović“ i KBC Zvezdara su krajem juna prešle u kovid sistem, uz Infektivnu kliniku i VMC Karaburma, a prošle nedelje je otvorena i privremena kovid bolnica u Areni.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berisav Vekić kaže da je u beogradskoj „Štark areni“ trenutno zbrinuto 178 pacijenata obolelih od kovida 19 sa srednje teškom kliničkom slikom gde imaju obezbeđene adekvatne uslove.

– Radi se na proširenju kapaciteta kako bi svi koji imaju teže tegobe mogli da budu hospitalizovani na vreme i da im se pruži adekvatna zdravstvena nega – rekao je Vekić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter