Izvor:
25.12.2016 u 01:21
0

Bivši predsednik kritično: Zdravstveno stanje mu se DRAMATIČNO POGORŠALO!

Zdravstveno stanje bivšeg predsednika Portugala Maria Soareša, koji je pre desetak dana primljen u bolnicu, danas se iznenada pogoršalo, saopštila je bolnica u Lisabonu.

– Njegovo stanje je kritično – izjavio je zvaničnik bolnice, Žoze Barata i dodao da je Soareš (92) prebačen na odeljenje intenzivne nege.

Bivši predsednik prebačen je u bolnicu 13. decembra zbog opšteg pogoršanog zdravstvenog stanja.

Njegova porodica je ranije navela da se Soareš u potpunosti nije oporavio od encefalitisa, akutnog zapaljenja mozga 2013. godine i da je od tada njegovo zdravlje znatno narušeno.

Soareš, za koga mnogi kažu da je "otac portugalske demokratije", doprineo je izgradnji demokratije u zemlji i evropskoj integraciji Portugala.

On je osnivač Socijalističke partije Portugala, bio je šef diplomatije i dva puta premijer, kao i evropski poslanik.

Soareš je bio na čelu zemlje od 1986. do 1996. godine.

BetaPixabay
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter