Izvor: Happy BSC
17.11.2021 u 10:51
0

BOR: Uručeni ključevi 15 stanova za izbegličke porodice

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštio je da su izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Bora juče uručeni ključevi 15 stanova sagrađenih u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Finansijska sredstva za izgradnju stanova obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda RSP, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope i koji je donirao 390.090 evra, delom iz budžeta Grada Bora, a izvođač radova je „Kej doo“ Valjevo. 

PROČITAJTE JOŠ: Beograd danas obeležava Svetski dan prevremeno rođenih beba

Događaju su prisustvovali komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, predstavnik Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini, predstavnica UNHCR-a u Srbiji Stefani Krauze, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dušan Kovačević, kao i predstavnici drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija i korisnici.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter