Izvor: BSC HAPPY
19.01.2023 u 21:08
0

MINISTAR GAŠIĆ STIGAO U NOVI PAZAR: Pripadnici Sektora za vanredne situacije čine sve da pomognu građanima (FOTO)

Pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su izvršili 84 evakuacije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas u Novom Pazaru da pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima da sačuvaju njihova domaćinstva nakon što su obilne padavine prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka.

– Na sreću, u ovom delu Novog Pazara, reka je u koritu. Međutim, sve ono što je stiglo sa svih tih manjih bujičnih vodotokova je ogromna količina vode. Želim da se zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su danas ovde čitavog dana zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i „Srbijavodama“, kao i Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva – poručio je ministar Gašić.

TRAGA SE ZA DVE OSOBE U NOVOM PAZARU: Policija i spasioci pretražuju reku Trnavicu

Kako je istakao ministar Gašić, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su izvršili 84 evakuacije i poručio da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih
jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

– U ovom trenutku imamo šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu. To je pregled situacije u ovom trenutku. Naravno, i dalje nastavljamo da radimo, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su ovde u Novom Pazaru i ostaće i dalje koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni – rekao je ministar Gašić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su konstantno na terenu do sada su evakuisali 84 osobe, a u područjima ugroženim poplavama angažovani su timovi za crpljenje vode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter