Izvor:
05.02.2018 u 20:09
0

BRIGA O NAJMLAĐIMA: Uskoro Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta!

Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević izjavio je da je u pripremi Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, kojim će biti propisano kakva treba da bude oprema na kojoj se mališani igraju, podloga i svi prateći elementi, kako bi se mogućnost povrede mališana svela na minimum.

Formirana je posebna Radna grupa koja će se baviti Pravilnikom, da je draft tog dokumenta završen, a uz poštovanje svih procedura, očekuje se da od 1. juna bude u upotrebi.

– Veoma je bitno za dečije igralište da bude bezbedno, a to znači da sva oprema koja je na igralištu mora biti izvedena i izrađena u skladu sa određenim standardom. Svi delovi na igralištima koji su pokretni, gde dete može da se povredi, moraju da budu zaštićeni, jer bi, primera radi, dete moglo da zavuče ruku i povredi se – rekao je Starčević koji je pomoćnik ministra u Sektoru za kvalitet i bezbednost proizvoda.

On objašnjava da je veoma važno i kakva je podloga na igralištu, te da i za podlogu postoji odgovarajući standard koji će morati da se poštuje.

– Važno je da podloga bude takva da, kada dete padne sa visine, ne dođe do ozbiljnije povrede. Podloga mora da ublažava pad dece, a nažalost, imamo dosta igrališta koja nisu u skladu sa tim standardom – rekao je on.

Novi pravilnik će, dovesti do toga da se prevaziđu nejasnoće, da se tačno odredi mesto svakog učesnika u procesu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter