Izvor:
03.04.2018 u 19:32
0

BRITANIJA TRAŽI „SRAZMERAN NAČIN“: Moramo da odgovorimo proporcionalno na ovakvo agresivno ponašanje ruske strane!

Britanija traži "srazmeran način" da odgovori na pretnju koju predstavlja Rusija, izjavio je portparol britanske premijerke Tereze Mej, nakon što je penzionisani zvaničnik ruske vojske rekao da bi trovanje bivšeg kontrašpijuna moglo da pokrene novi svetski rat.

Moramo da odgovorimo na proporcionalan način na ovakvo agresivno ponašanje sa ruske strane, i to i činimo – rekao je portparol premijerke, u odgovoru na pitanje da li postoji realan rizik od izazivanja rata,
Britanski novinski mediji su ranije danas preneli da je Evgenij Bužinski, general u penziji, rekao da bi posledice napada u Solzberiju mogle da izazovu "najnoviji rat u istoriji čovečanstva".

Inače, Britanija optužuje Rusiju za prošlomesečni napad nervnim agensom na bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku, u engleskom gradu Solzberiju, zbog čega je proterala 23 ruskih diplomata, dok Moskva poriče da je umešana u napad, a Londonu je uzvratila istom merom – proterivanjem britanskih diplomata.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/RTV BN‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter