Izvor: Telegraf
25.09.2021 u 07:39
0

BRNABIĆ: Uvođenje Kovid propusnica sve izvesnije, cilj da se mladi vakcinišu protiv korone

Premijerka Srbije je navela da kod mladih od 18 do 30 godina starosti imamo samo 21,5 odsto vakcinisanih, što je ljudski poražavajuće

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Njujorku da je tema o uvođenju kovid propusnica u Srbiji i dalje „na stolu“ i navela da je u našoj zemlji nešto više od 53 odsto populacije vakcinisano.

– Još je na stolu tema kovid propusnica, koja se, koliko god sam pričala i ovde u Njujorku, koristi da bi se mladi motivisali da se vakcinišu. To nije mera koja će nas zaštiti od zaražavanja, pošto se možete zaraziti i napolju, već je motivišuća mera. Zato apelujem, molim, verujem u građansku solidarnost – rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara posle obraćanja pred Generalnom skupštinom UN.

PROČITAJTE JOŠ:BRNABIĆ SA VIKTORIJOM NULAND: Srbija očekuje primenu Briselskog sporazuma

Kaže da treba da se zapitamo koje su granice individualne lične slobode i šta ona u današnjem svetu u ovim uslovima znači, kao i da li treba preispitati te stvari.

– Nemam odgovor i to je pitanje za filozofe i sociologe, i čovečanstvo će se baviti ovim pitanjima. Mislim i oslanjam se uvek na ličnu odgovornost i ozbiljnost, na građansku solidarnost. Verujem i dalje u razgovor, edukaciju i apele, trenutno imamo nešto preko 53 odsto populacije koja je vakcinisana, u centralnim gradskim opštinama u Beogradu već 77 odsto vakcinisanih, tako treba i u celoj Srbiji – rekla je ona.

Brnabićeva je navela da kod mladih od 18 do 30 godina starosti imamo samo 21,5 odsto vakcinisanih, što je ljudski poražavajuće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter