Izvor:
08.11.2018 u 11:11
0

BROJ ŽRTAVA U TADŽIKISTANSKOM ZATVORU PORASTAO: Od 11 povređenih do 27 mrtvih!

Najmanje 25 zatvorenika, čuvar i policajac poginuli su u neredima u zatvoru sa visokim stepenom bezbednosti u Tadžikistanu.

Pozivajući se na tri neimenovana izvora bezbednosnih snaga, agencija Rojters je prenela da je pobuna izbila sinoć u zatvoru u Hudžandu, drugom po veličini gradu u Tadžikistanu.

Nasilje je izbilo kada je jedan od zatvorenika, za kog se veruje da je član Islamske države, napao čuvara i oteo mu automatsku pušku, rekao je neimenovani zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Posle višečasovnog nasilja i uz dodatnu pomoć bezbednosnih snaga ponovo je uspostavljen red u zatvoru.

Britanska agencija navodi da je u pitanju zatvor u kom većinom kaznu služe osuđenici za dela koja imaju veze sa verskim ekstremizmom, što podrazumeva i pripadnost Islamskoj državi.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter