Izvor: 24sedam.rs
12.02.2024 u 17:46
0

CENTRALANA BANKA PRIŠTINE NAJAVILA: Potrebna su tri meseca za tranzit valute

Prva mera je uvođenje besplatne telefonske linije (0800-222-55), imejl-a za žalbe, kao i namenskog "vajber" broja

Takozvana Centralna banka Kosova preduzeće dodatne mere u naredna tri meseca kako bi obezbedio prelazni period za sprovođenje uredbe o gotovinskim operacijama, saopštila je ta institucija.

KLIMATSKI EKSTREMI OD LETNJE TEMPERATURE DO DEBELOG MINUSA: Snežna mećava očekuje ove predele kontinenta!

Prva mera je uvođenje besplatne telefonske linije (0800-222-55), imejl-a za žalbe, kao i namenskog „vajber“ broja.

Jedna od mera predviđa i pojednostavljene uslove za otvaranje računa u banci, u konkretnim slučajevima u opštinama sa srpskom većinom, posebno u četiri opštine na severu, uz mogućnost kompletiranja dokumenata (dokaz o adresi) nakon otvaranja i aktiviranja računa.

– Ukidanje takse od strane CBK za plaćanje računa institucijama koje nisu banke, sa naglaskom na menjačnice, da bi se podstaklo otvaranje kancelarija u kosovskim opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom, sa naglaskom na četiri opštine na severu. Proširivanje prisustva bankarskih i nebankarskih institucija za pokrivanje područja na severu zemlje sa dodatnim ekspoziturama i povećanje pružanja finansijskih usluga u opštinama na severu zemlje – navodi se u saopštenju tzv. Centralne banke Kosova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter