Izvor:
19.10.2016 u 17:49
0

DA LI JE KONAČNO REŠENA MISTERIJA STARA 25 GODINA? Bio je dvogodišnji dečak, kada je nestao 1991., a sada je oktriveno…(VIDEO)

Ben Nidam iz britanskog Šefilda imao je nepune dve godine kada je 1991. nestao na grčkom ostrvu Kos. Policija je 25 godina nakon tragedije objavila da je dečak najverovatnije umro slučajno u nesreći u blizini mesta njegovog nestanka.

Tokom istrage koju smo sproveli tokom poslednjih 19 meseci, odbacili smo veliki broj teorija o tome šta se dogodilo Benu, a o kojima se nagađalo u proteklih više od 20 godina. Moj tim i ja svesni smo da su radne mašine, kao i veliki bager, bili korišćeni da bi očistili područje iza kuće na farmi koju je porodica Nidam renovirala 24. jula 1991. Verujem da je Ben preminuo zbog nesreće na imanju u grčkom selu Iraklis, gde je poslednji put viđen kako se igra – rekao je u ponedeljak detektiv Jon Kusins koji je vodio istragu.

Prijatelj vozača bagera koji je čistio područje iza kuće na dan kada je dečak nestao veruje je da je možda on kriv za Benovu smrt. Vozač Konstantinos Barkas punu istinu o Benovoj smrti poneo je sa sobom u grob, nakon što je prošle godine preminuo od raka.

I policija radi na teoriji da je vozač slučajno pregazio dete dok je radio na farmi, a zatim je u panici sklonio "dokaze" nedaleko od mesta gde je radio. Tim policajaca, forenzičara, arheologa i spasilaca proveo je ove godine 21 dan kopajući u blizini kuće na farmi kao i na još jednom mestu udaljenom 750 metara od mesta nesreće.

Inspektor Kusins rekao je kako je tokom nove pretrage, u subotu, pronađen predmet koji je pripadao Benu. Predmet je nađen u blizini još jednog, iskopanog 1991. godine, koji je pokazan Benovoj porodici.

– Pronalazak ovog predmeta i lokacija na kojoj je pronađen slažu se sa verovanjem da je Ben preminuo u nesreći – navode u policiji.

Benovi roditelji, koji su dugo verovali da je njihov sin otet, obavešteni su u potpunosti o najnovijim saznanjima.

– Znaju da je mrtav, ali ne mogu da ga nađu. Policija smatra da je vreme da okončamo 25-godišnju potragu. Imaju pravo, ali ne mogu da kažem zbogom znajući da se on još uvek nalazi negde na tom ostrvu. Osećam se jako loše – rekla je Benova majka Keri Nidam i dodala kako bi najradije okrenula ostrvo naopačke.

– Neko mora znati gde je. Pomozite mi da ga pronađem. Znamo da je mrtav, ali moramo da ga nađemo – kazala je gospođa Nidam.

Blic
Foto: Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter