Izvor:
17.08.2016 u 18:48
0

DA LI STE I VI MEĐU NJEGOVIM „PRIJATELJIMA“? Uhapšen HAKER koji je prevario više građana SRBIJE!

Danas je uhapšen haker iz Srbije, pod sumnjom da je oštetio 15 osoba, za 886.840,00 dinara. tako što je hakovao njihove Facebook profile.

Sumnja se da je T.S. sa njih slao poruke prijateljima oštećenih čije je profile preuzeo, da mu hitno treba novac, lažno se predstavljajući kao pravi vlasnik i oštetio ih za više od osamsto hiljada dinara.

T.S. je na "Fejsbuku" korišćenjem metode „Phishing-a“, navodio korisnike profila da „kliknu“ na hiper link lažne veb stranice „Facebook logo“, koju je on prethodno kreirao i da ukucaju svoju šifru odnosno da se loguju na svoj Fejsbuk nalog.

Na taj način, osumnjičeni je neovlašćeno preuzimao i menjao njihove pristupne šifre za Fejsbuk naloge i njima upravljao bez znanja stvarnih vlasnika.

Pojedinim oštećenim licima je tražio da mu pošalju identifikacione podatke ili fotografije svojih platnih kartica, kako bi navodno vratio novac koji mu je uplaćen, pravdajući to greškom, pa je tako došao do svih podataka na platnoj kartici, koje je zloupotrebio i sa njima vršio on-line plaćanje, kladeći se na rezultate sportskih događaja u sportskim kladionicama.

Policija sumnja da ima još oštećenih građana i zato poziva sve koji su na ovaj način oštećeni da se direktno jave policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na telefone: 011/ 27 43 927 i 011/ 27 43 918 ili na elektronsku adresu Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala vtk@beograd.vtk.jt.rs.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter