Izvor:
26.03.2019 u 06:21
0

DA SE NE ZABORAVI: Sinoć održan koncert posvećen žrtvama NATO AGRESIJE!

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" sinoć je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu održao koncert pod nazivom "Da se ne zaboravi", posvećen žrtvama NATO agresije.

Pored Ansambla "Binički", horova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Dečijeg kulturnog centra, na koncertu su nastupili Goran Šepa, Zorana Pavić, Kiki Lesendrić, Mia i Una Ganić, Oliver Njego, Snežana Berić – Ekstra Nena, Žarko Dančuo i solisti na trombonu i fruli Aleksandar Benčić i Bora Dugić. Dirigenti su bili Katarina Božić, Igor Mitrović i Vojkan Borisavljević.

Nakon kratkog podsećanja na 78 dana stradanja koja su obeležila 1999. godinu, program je upečatljivo i emotivno otpočeo "Pesmom malom anđelu", kojom je Dečiji hor oživeo sećanje na trogodišnju Milicu i sve mališane koji su život izgubili tokom bombardovanja naše zemlje.

Potom je načelnik Ansambla kapetan fregate Svetozar Vasileski pozvao na odavanje pošte nevinim žrtavama agresije, što je i učinjeno kroz Mokranjčev "Vječnaja pamjat", koji je izveo "Binički” i Hor, a solista je bio đakon Aleksandar Sekulić.

Sećanja su oživljena kroz "Baladu nerođenih" Bore Dugića, "Actus tragicus" Ivana Jevtića, uz solistu na trombonu Aleksandra Benčića, te potresnu "Vilu sa Košara" u izvođenju Hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter