Izvor:
24.04.2016 u 00:35
0

DAN VOJSKE SRBIJE: Sećanje na Drugi srpski ustanak

Vojska Srbije danas obeležava svoj dan u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka 23. aprila 1815. godine.

Ministar odbrane Zoran Ðorđević poručio da se Srbija sa sigurnošću može osloniti na svoju vojsku čiji će pripadnici uvek biti spremni da odgovore na najkompleksnije zadatke, kao i da će država ostati dosledna poziciji vojne neutralnosti.

Ðorđević je istakao da se i ove godine nizom aktivnsti obeležava Dan Vojske Srbije 23. april, kao sećanje na dan kada je podignut Drugi srpski ustanak – Takovski ustanak.

Tokom obeležavanja Dana VS uručena su odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, izvedena je počasna artiljerijska paljba, kao i promenadni defile Reprezentativnog orkestra Garde u Beogradu i Vojnog orkestra u Nišu, a u Vojnom muzejuna Kalemegdanu postavljena je izložba "Povlačenje preko Albanije i boravak na Krfu".

Pripadnicima Ministarstva odbrane i VS biće dodeljene godišnje nagrade za najbolji naučno-istraživacki projekat, doktorsku disertaciju i magistarski rad dok će na Spomenik neznanom junaku na Avali i u Takovu kod Gornjeg Milanovca biti položeni venci.

U Takovu će danas biti obeležena 201. godišnjica izbijanja Drugog srpskog ustanka.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter