Izvor:
12.04.2017 u 16:33
0

DECA TEMPIRANE BOMBE: Evo šta su ih učili pripadnici Islamske države!

Tempirane bombe spremne da se raznesu po svetu, dečak (7) detaljno je objasnio kako su ga obučavali ISIS-ovci: "Nosili smo oružje i pucali iz njega, a onda su nas učili kako nekome da odsečemo glavu, uhvatimo je i isečemo nožem na komade"…

Dečak (7) kojeg su 30 meseci u zatočeništvu držali pripadnici tzv. Islamske države prepričao je sve strahote koje je morao izdržati i na koje su ga prisiljavali ISIS-ovci, piše Dejli Mejl.

Dečak, koji pripada grupi Jezida (manjina koja govori kurdskim jezikom, ali nisu ni Arapi ni muslimani i džihadisti ih smatraju hereticima), opisao je u dramatičnom video snimku kako su ga gotovo dve i po godine obučavali za borbu, dekapitaciju glava neprijatelja te rukovanje oružjem.

Takođe, zgrožena rodbina potvrdila je i kako je mališan bio podvrgnut radikalnoj islamizaciji, a za posledicu cele torture dečak ima velikih problema s reintegracijom u normalno društvo i porodicu.

Vidno potresen dečak (iz razumljivih razloga nije mu otkriveno ime) u kameru priča kako su ga prvo naučili kako nositi oružje i pucati, a onda je na red došla i lekcija o dekapitaciji glava…

Nosili smo oružje i pucali iz njega. Učili su nas kako se sastavi i rastavi puška. Zatim su nas učili kako nekome odseći glavu, uloviti je i narezati nožem na komade – priča nesretno dete.

Prema svedočanstvima sa snimka, koji je navodno napravljen u Kurdistanu, više od 1000 jezidske dece zarobljeno je i obučavano u kampovima ISIS-a.

Nesrećni dečak zarobljen je još 2014. godine tokom brutalnih napada na Sindžar u Iraku, a na desetke tisuća Jezida je tada pokušalo naći utočište u planini gde su danima bez vode i hrane pokušavali da prežive na visokim temperaturama.

Džihadisti nisu imali milosti. Muškarce su pobili, a žene su pretvorili u robinje i prisilili ih na brak s borcima Islamske države.

Kao najgoru posledicu zatočništva rodbina iznosi činjenicu da je mališan zaboravio materinji jezik, a pokušavaju da mu i iz glave "izbiju" ideje Islamske države kojima je bio konstantno podvrgnut.

Vlasti strahuju da su takva deca sada 'tempirane bombe' spremne da se raznesu po svetu i vrše terorističke napade po nalogu Islamske države.

Izvor: jutarnji.hr
Foto: Twitter/gpn10000, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter