Izvor:
12.04.2017 u 16:20
0

POLICIJA OTKRILA BEZDUŠNE MANIJAKE: Organizovali ilegalne borbe pasa kod Bogatića!

Kako saopštava Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama (ORCA), policija je večeras u Crnoj Bari kod Bogatića otkrila ilegalnu borbu pasa u kojoj je zatečeno preko 20 osoba.

– Kako saznajemo, biće podnete tri krivične prijave za dva vlasnika pasa i vlasnika domaćinstva u kojem je borba organizovana. Pored toga, legitimosano je oko 20 građana koji su prisutvovali borbama i protiv kojih je će biti pokrenute prekšajne prijave. Dva psa su, po nalogu javnog tužioca, privremeno oduzeta i smeštena u prihvatilšte u Šapcu – kažu u ovoj organizaciji.

Oni su u svom saopštenju odali "priznanje policijskoj stanicu u Bogatiću i osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu na izuzetno dobro planiranoj i koordinisanoj akciji".

Kako navode, za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine i novčana kazna. Za prekršaj "prisustvo na borbama životinja", prema Zakonu o dobrobiti životinja, zaprećena je novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Nažalost, zbog loše formulisanog krivičnog dela, verovatno neće biti podignute krivične prijave za borbe životinja, već za zlostavljanje životinja. Ovo je važno, s obzirom da je za borbe životinja zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, a za zlostavljanje životinja novčana kazna ili zatvor do godinu dana. Zbog toga je ORCA pokrenula inicijativu za izmene i dopune Krivičnog zakonika usmerenu ka Ministarstvu pravde – objašnjavaju u organizaciji Orca.

Izvor: Blic
Foto: Facebook/Tanja Talija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter