Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
12.12.2023 u 14:29
0

DETALJI O NOVOM PROTOKOLU U SLUČAJU DOJAVE O BOMBI! Đukić Dejanović: „Pregledaće se i škola i prostor oko škole“

Ministarstvo prosvete otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da zbog dojava o postavljenim bombama u beogradskim školama resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova već dva dana rade na usaglašavanju protokola o postupanju škola, kao i da je sugestija da se detaljno pregledaju škole i svi prostori oko njih pre početka i po završetku časova.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da su premijerka i njen kabinet okupili predstavnike dva ministrarstva koji već dva dana rade na usaglašavanju protokola o detaljima koji će biti dostupni i direktorima škola i ostalim timovima.

– Jedna od naših sugestija koja će svakako ući u naš protokol je da se detaljno pregledaju i škole i svi prostori oko škola i pre i po završetku škole. Do sutra ćemo imati detalje ovog protokola – rekla je ona.

Dodala je da Ministarstvo prosvete otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove.

– Lažne dojave o postavljenim bombama su sa tendencijom da izazovu opštu pometnju, kolektivni strah. Da deca, nastavnici, učitelji, vaspitači i roditelji kontinuirano misle o bezbednosti – rekla je ona.

VEK I PO DINARA: Putovanje kroz istoriju Srbije i njene ekonomije

Danas je u medijima objavljena nezvanična informacija da je u toku velika međunarodna policijska akcija tokom koje će u naredna 72 sata biti privedeno više lica koja su javnim institucijama u Srbiji slali lažne dojave o bombama. Otkriveno je da su dojave o bombama slali iz Srbije, Ukrajine, Poljske i još nekoliko evropskih zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter