Izvor: Alo.rs
14.04.2023 u 16:05
0

DEVOJKE, VEČERAS OBAVEZNO URADITE OVO: Retko ko zna za ovaj običaj uoči velike subote

Veruje se i da onog ko danas, na Veliki petak, opere kosu cele sledeće godine neće boleti glava.

Dani uoči Uskrsa prepuni su prelepih narodnih verovanja i običaja koji nas podsećaju na neka davna vremena kada su naši stari živeli drugačije.

Neki od običaja prenosili su se vekovima sa generacije na generaciju, sve do naših dana, a jedno od najlepših verovanja na prelasku s Velikog petka na Veliku subotu jeste baš ovo!

SUTRA JE VELIKI PETAK – DAN TUGE: Veruje se da žene obavezno treba da iz kuće izbace jednu stvar

Naime, u nekim delovima Srbije veruje se da će devojke koje na Veliki petak ukradu cveće iz crkvene porte i stave ga pod jastuk u noći uoči Velike subote sanjati svog budućeg muža.

Veruje se i da onog ko danas, na Veliki petak, opere kosu cele sledeće godine neće boleti glava kao i da kuću valja malo pomesti metlom, a onda tu metlu baciti, a sa njom i svo zlo iz kuće i domaćinstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter