Izvor: Alo
13.06.2020 u 08:11
0

Direktor RHMZ najavljuje novi sistem UPOZORENJA za nevreme!

U poslednjih nedelju dana vreme u Srbiji je nestabilno,  pa se svakodnevno suočavamo sa kišom, grmljavinom, gradom, vetrom…

O svim vremenskim prilikama koje nailaze, Republički hirometerološki zavod Srbije (RHMZ) nas putem svog sajta i po više puta dnevno obaveštava upozorenjima. Ruku na srce, nisu svi u svakom momentu u situaciji da prate na internetu šta se dešava na nebu iznad nas.

OVO MORATE ZNATI

NAPAD NA MARIĆA! Zahar uradio neverovatnu stvar u studiju Happy TV!

JEZIVO SVEDOČENJE Trener me je silovao od 12 godine, morala sam da abortiram pre Olimpijskih igara

EPISKOPSKI SAVET o razgovorima sa Đukanovićem i Markovićem: NJIHOVE VELIKODUŠNE PONUDE SU ZLONAMERNE!

DR NESTOROVIĆA KOD MARIĆA: Muškarci pažnja, ovo su posledice korone!

RATNA ZONA SIJETL: Vojska spremna da krene na narod! (VIDEO, GALERIJA)

O ovoj temi pričao je direktor RHMZ prof. dr Jugoslav Nikolić, diplomirani meteorolog.

On podseća da RHMZ izdaje upozorenja na opasne i vanredne meteorološke i hidrološke pojave na internet prezentaciji RHMZ-a , i na specijalizovanoj internet prezentaciji za meteoroloska upozorenja – www.meteoalarm.rs, kao i odgovornim licima u sistemu zapštite i spasavanja putem SMS poruka.

– Razvoj digitalnih senzora za registrovanje promena meteoroloških i hidroloških parametara, brz i pouzdan prenos izmerenih podataka, formiranje odgovarajućih baza meteoroloških i hidroloških podataka, i razvoj meteoroloških i hidroloških numeričkih prognostičkih modela omogućavaju i druge načine informisanja. Na tome se puno radi kod nas, i u svetu. Zavod radi na projektima za rane najave elementarnih nepogoda iz domena meteorologije i hidrologije, koji će omogućiti brže i pouzdanije informacije na svim raspoloživim komunikacionim platformama. Pri tome, modaliteti obaveštavanja krajnjih korisnika zavise od spremnosti svih komponenti sistema zaštite i spasavanja za reagovanje – objašnjava prof. Nikolić.

Prema njegovim rečima, takvi modaliteti su rezultat integralnog, sveobuhvatnog pristupa, gde je uloga RHMZ-a da obezbedi početne informacije o aktuelnom i prognoziranom stanju vremena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter